Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Газпром" направив повідомлення до "Нафтогазу" про розірвання контрактів

  • 05.03.2018, 15:26
  • 524

"Газпром" направив повідомлення до "Нафтогазу" про розірвання контрактів на постачання і транзит газу через Стокгольмський арбітраж.

"Газпром" направив повідомлення до "Нафтогазу" про розірвання контрактів на постачання і транзит газу через Стокгольмський арбітраж

(додано текст після 1-го абзацу)

Санкт-Петербург. 5 березня. ІНТЕРФАКС - "Газпром" у понеділок офіційно направив повідомлення до "Нафтогазу України" про початок процедури розірвання контрактів на постачання і транзит газу через Стокгольмський арбітраж, заявив голова російської компанії Олексій Міллер журналістам.

"Стокгольмський арбітражний суд, керуючись подвійними стандартами, ухвалив асиметричне рішення щодо контрактів на постачання і транзит газу з "Нафтогазом України". Таким чином, рішення Стокгольмського арбітражу суттєво порушило баланс сторін за цим контрактом", - заявив голова "Газпрому".

"При цьому арбітраж своє рішення аргументував різким погіршенням економічного стану справ в Україні. Ми категорично проти, щоб за наш рахунок вирішувалися економічні проблеми в Україні. В такій ситуації для "Газпрому" продовження дії цих контрактів є економічно невигідним і недоцільним. "Газпром" змушений негайно розпочати процедуру розірвання цих контрактів у судовому порядку", - нагадав О.Міллер.

Схожі новини