Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Вибори в Італії: названі лідери парламентської гонки

  • 05.03.2018, 12:56
  • 1 069

На парламентських виборах в Італії перше місце займає правоцентристська коаліція, в яку входить праволіберальна партія "Вперед, Італія!" Сільвіо Берлусконі, правопопулістська "Ліга", націонал-консервативні "Брати Італії" і християнські консерватори "Ми з Італією".

Про це повідомляє Repubblica.it.

Згідно з попередніми підрахунками, правоцентристи можуть отримати більше 35% в обох палатах парламенту. Прем'єрське крісло пророкують Маттео Сальвіні - лідеру партії "Ліга".

Найкращий результат серед окремих партій показав антисистемний "Рух п'яти зірок", який не зараховує себе ні до правих, ні до лівих. Воно отримало більше 30% голосів.

Сукупний результат лівоцентристів - 23%, а правляча Демократична партія не змогла подолати психологічний бар'єр в 20%.

Під час нинішніх парламентських виборів вперше була застосована змішана мажоритарно-пропорційна виборча система: одна третина місць визначається за мажоритарною системою, а дві третини - за пропорційною системою.
Як пише "Європравда", у складі умовної "правої коаліції" є дві партії, які також є євроскептиками, зокремаі лідер цієї "коаліції", націоналістична партія Ліга півночі (Lega Nord). Їхній результат за станом на ранок 5 березня - 18,79% голосів. Третя євроскептична сила, яка долає виборчий бар'єр - партія "Брати Італії" (Fratelli d'italia), яка також сповідує націоналізм. Їхній результат - 4,2%

Таким чином, сумарний результат цих партій становить 53,67%, а з урахуванням "бонусів" від тих партій, які не попали в парламент, вони будуть контролювати ще більшу частку депутатських голосів.

Схожі новини