Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Apple планує випустити MacBook Air за нижчою ціною

  • 05.03.2018, 10:59
  • 871

Відомий аналітик Мін-Чі Куо повідомив про плани компанії Apple по випуску нового покоління ноутбука MacBook Air.

Швидше за все, модель вийде в продаж в другому кварталі 2018 року "за нижчою ціною", повідомляє Apple Insider.

На думку Мін-Чі Куо, у другому кварталі цього року виробник покаже більш доступний варіант MacBook Air з діагоналлю 13 дюймів.

Однак аналітик не повідомив подробиці про нову модель, не відповівши на питання, що буде оновленням - просто зниження ціни або поява нових внутрішніх елементів. Ймовірно, презентація нового MacBook Air відбудеться в березні.

Мін-Чі Куо також вважає, що загальна відвантаження "моделей MacBook" виросте на 15% протягом календарного 2018 року. При цьому аналітик не уточнив, маються на увазі MacBook Air, MacBook, MacBook Pro або всі три моделі в сукупності.

Останнє оновлення MacBook Air відбулося навесні 2015 року. MacBook Air в мінімальній комплектації на 128 гігабайт коштує $999, при цьому в моделі встановлений дисплей з TN матрицею і 8 гігабайт оперативної пам'яті. Ймовірно, в нових MacBook Air буде застосований більш сучасний тип екрану, що має збільшити вартість ноутбука.

Раніше НВ повідомляло, що Apple збирається випустити три комп'ютери Mac, в яких будуть використовуватися процесори власної розробки компанії. Нові чіпи встановлять в настільний комп'ютер і два ноутбука. Судячи з усього, нові чіпи на архітектурі ARM виступлять в ролі сопроцесорів, тоді як основними залишаться чіпи виробництва Intel.

Схожі новини