Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

ГПУ порушила кримінальну справу проти адвокатів Януковича

  • 05.03.2018, 08:59
  • 623

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання професійній діяльності адвоката Центру безоплатної правової допомоги Івана Ангеліна з боку захисників колишнього президента України Віктора Януковича – Ольги Просянюк та Олександра Горошинського.

Про це повідомив народний депутат Мустафа Наєм, який звернувся до ГПУ з заявою про цей злочин.

«Я намагаюся не втручатися у стосунки адвкоатів та їхніх клієнтів, вважаю цю справу майже інтимною. Але в цьому випадку йдеться вже про бандитизм, який виходить за межі правової допомоги. У зв'язку з чим звернувся до Генпрокуратури із заявою про злочин і сьогодні отримав відповідь, яка, сподіваюся, зупинить цей абсурд», – заявив Наєм.

14 лютого депутат повідомляв, що Віктор Янукович і двоє його адвокатів намагаються позбавити єдиного способу заробітку сім'ю переселенців із Горлівки, тому що глава цієї сім'ї – адвокат Центру безоплатної допомоги – порушив плани президента-втікача поскаржитися до ЄСПЛ.

Адвокати колишнього президента не з'являлися на засідання суду більш ніж 15 разів. Потім Янукович власноруч підписав документ, яким відсторонив від цього засідання всіх адвокатів компанії, що забезпечує його захист.

У зв'язку з цим, щоб забезпечити Віктора Януковича правом на захист, суддя був змушений залучити до справи адвоката з Центру безоплатної правової допомоги, чим завадив плану колишнього президента і його захисників поскаржитися до Європейського суду з прав людини про порушення права на захист.

Після посту Мустафи Найєма на Facebook тиск на адвоката Івана Ангеліна посилився.

Схожі новини