Передплата 2024 «Добрий господар»

Поліція розкрила напади на товариство угорців в Ужгороді

  • 04.03.2018, 18:39
  • 685

Одного підозрюваного затримали у Черкасах, ще двох – у Кропивницькому.

Поліція розкрила напади на «Товариство угорської культури» в Ужгороді. Про це 4 березня на своїй сторінці у Facebook повідомив очільник Нацполіції України Сергій Князєв.

За його словами затримано п'ять осіб, причетних до нападів. «Щойно оперативники затримали трьох осіб, причетних до нападу на товариство угорської культури 27 лютого. Одного з них затримали у Черкасах, ще двох – у Кропивницькому», - повідомив він.

За даними Князєва, встановлено та оголошено у розшук можливого керівника нападів.

Сергій Князєв також нагадав, що напередодні закарпатські поліцейські встановили особи громадян Польщі, причетних до підпалу центру 4 лютого. Цих двох осіб польська поліція затримала у Варшаві. Суд Польщі обрав їм запобіжний захід у виді 90 діб тримання під вартою.

За підтримки Генпрокуратури вирішується питання щодо допиту затриманих.

Нагадаємо, в Ужгороді в ніч на вівторок, 27 лютого, сталася пожежа у будівлі обласного офісу Товариства угорської культури Закарпаття. Згодом стало відомо, що будівлю не підпалили, а підірвали – невідома особа встановила саморобний вибуховий пристрій на підвіконня офісу.

Це вже друга спроба підпалу офісу ТУКЗ в Ужгороді. 4 лютого зловмисники теж кинули пляшку із запалювальною сумішшю у вікно будівлі. Українські правоохоронці обґрунтовано запідозрили в цьому злочині двох поляків.

Схожі новини