Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На 8 березня у Львові проведуть феміністичний марш

  • 04.03.2018, 14:58
  • 617

У четвер, 8 березня, у Львові проведуть феміністичний марш.

До участі у ньому запрошують жінок та чоловіків, які виступають за рівні можливості у суспільстві. Марш розпочнеться о 13:00 біля входу в Ратушу на пл. Ринок. Його темою стане «Сестринство, підтримка, солідарність».

«Ми хочемо, щоб штучний розподіл на «жіночу» та «не жіночу» справу залишився у минулому — керівні позиції та високооплачувані галузі це справа навичок та знань, а не статі та гендеру. Ми нагадуємо, що рішення, як і з ким жити, народжувати, розлучатися — це наш особистий вибір. Ми хочемо попередити, що сексизм, який змушуватиме нас сумніватися в своїй цінності і людській гідності, обертатиметься нашою колективною злістю», – йдеться в анонсі події, опублікованому активістками «Феміністичної майстерні».

Марш на 8 березня у Львові проводитимуть вже четвертий рік поспіль. Передбачається, що в ньому візьме участь імпровізований барабанний оркестр.

«Хто може приєднатися до маршу? Жінки, які розуміють важливість підтримки одна одної. Жінки різного віку, професій, сексуальної орієнтації, походження, мови, національностей, раси, стану здоров’я, жінки, які постраждали від різних форм насильства. Самостійні і одружені, розлучені і закохані, матері і доньки, цисгендерні і трансгендерні, директорки і студентки, офіціантки і дослідниці, швеї і менеджерки, юристки і діджейки. Всі — чоловіки і жінки — хто розуміють, що для розвитку нашого суспільства важливо надати рівні можливості кожній і кожному», – повідомляють організатори події.

Зазначимо, на феміністичний марш у березні 2017 року прийшло близько 100 львів'ян.

Схожі новини