Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Меркель створила коаліцію : що це означає

  • 04.03.2018, 12:59
  • 785

У Німеччині Соціал-демократична партія прийняла рішення увійти в коаліцію з консервативним блоком Християнсько-демократичного та Християнсько-соціального союзів.

Таким чином, у ФРН буде створена нова правляча коаліція.

Про це передає ТАСС з посиланням на джерело телеканалу ZDF.

За його словами, такий результат можна прогнозувати після підрахунку 77,86% голосів (369 680) членів СДПН. Голосування проводилося з 20 лютого по 2 березня, його офіційні результати оголосять у неділю, 4 березня, в Берліні в.о. голови СДПН Олаф Шольц і скарбник партії Дітмар Нітан.

У разі, якщо інформація підтвердиться, це означатиме, що на тривалому процесі створення нового кабінету міністрів ФРН практично буде поставлена ​​крапка.

Тоді, як очікується, з 5 березня соціал-демократи оголосять, хто від СДПН увійде в уряд Ангели Меркель. Перешкод для її обрання канцлером на четвертий термін не залишиться.

Переобрання Меркель на посаді канцлера відбудеться в бундестазі 14 березня. Керівництво СДПН має оголосити до 12 березня, хто очолить міністерства - в коаліційній угоді зазначено, що соціал-демократи отримали портфелі МЗС, Мінфіну, Мінпраці та соціальних питань, Мін'юсту, Мінсім'ї, літніх людей, жінок і молоді, а також Мінекології, охорони навколишнього середовища, будівництва та безпеки реакторів, передає РІА "Новости".

За даними агентства dpa, бургомістр Гамбурга Олаф Шольц стане віце-канцлером і очолить міністерство фінансів. На пост глави МЗС обговорюються кандидатури чинного міністра юстиції Хайко Маасу, чинного міністра праці і соцпитань Катаріни Барли та віце-президента бундестагу Томаса Оппермана.

Шольцу необхідно буде запропонувати наступника в Гамбурзі - місті, яке має статус федеральної землі в Німеччині.

Схожі новини