Передплата 2024 «Добра кухня»

У МВС заявили, що ставити затриманих на коліна нормально 

  • 04.03.2018, 11:13
  • 630

Речник МВС Артем Шевченко заперечив, що перебування на колінах учасників протесту під Верховною Радою є приниженням.

Про це він написав у Facebook.

"Щодо зойків про нібито приниження затриманих. Нетривале перебування затриманого на колінах перед посадкою до транспорту це - ніяке не приниження, а загальновживана поліцейськими різних країн тактика забезпечення особистої безпеки співробітника шляхом приведення затриманого у підконтрольне становище", - заявив він.

За його словами, ступінь жорсткості дій поліції не був надмірним, враховуючи "налаштованість мітингарів на агресію" та інформацію про можливу наявність у них зброї.

"При цьому вчора зранку під ВР вже затриманим, які сиділи навприсядки чи стояли на колінах, дозволяли спілкуватися, курити і не били", - зазначив Шевченко.

Фотографії з місця подій на Грушевського, коли МВС розігнала і демонтувала наметове містечко, викликали обурення у віце-спікерки Верховної Ради Ірини Геращенко.

"Я не можу сприймати ці фото, де людей тримають на колінах (про кого б не йшлося)... Затримувати правопорушників із застосуванням сили - це зрозуміло й це право поліції . Затримувати і принижувати - це неправильно й також перекреслює справедливі дії поліції", - написала вона у Facebook.

Депутат Мустафа Найєм також обурився діями поліції: "Вибачте, а ось це навіщо? Це в яких інструкціях прописано – ставити затриманих на коліна і позувати на камери, тримаючи людей за комір як худобу?!"

Схожі новини