Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Дональд Трамп пригрозив ввести мито на європейські автомобілі

  • 04.03.2018, 09:39
  • 593

Президент США Дональд Трамп пригрозив ввести мито на ввезення до країни європейських автомобілів.

Про це інформує Deutsche Welle.

«Якщо ЄС хоче ще збільшити свої і без того високі тарифи і бар'єри на шляху наших компаній, які ведуть там бізнес, ми просто введемо мито на їх автомобілі, які вільно продаються в США», – написав він у Twitter.

При цьому Трамп згадав про «торговий дисбаланс» у відносинах США і ЄС: за його словами, в Євросоюзі «неможливо продавати» американські машини.

Як зазначається, цим постом американський президент відреагував на заяви лідерів Євросоюзу про те, що їм доведеться вжити заходів, якщо США введуть мито на імпорт до країни сталі й алюмінію.

Зазначимо, що 1 березня Трамп пообіцяв на наступному тижні підписати документ, який передбачає 25% мита на імпорт сталі і 10% мита на ввезення алюмінію.

Виступаючи перед американськими сталеливарниками, Трамп назвав «ганебною» ситуацію, під час якої американські підприємства протягом десятиліть страждають від іноземної конкуренції. Мита приведуть до появи нових робочих місць і оздоровлення американської економіки, вважає він.

У відповідь голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Євросоюз збирається вжити заходи у відповідь для захисту своїх інтересів. Єврокомісія вже найближчими днями представить проект таких заходів.

Голова німецького Економічного об'єднання виробників сталі Ханс Юрген Керкхоффом зажадав від ЄС «негайних дій». На думку німецьких виробників сталі, Трамп порушує правила Світової організації торгівлі, і для свого захисту необхідно «використовувати інструменти, які надає СОТ».

Схожі новини