Передплата 2024 ВЗ

Перша в світі віртуальна супермодель стала зіркою Instagram 

  • 04.03.2018, 09:17
  • 1 252

Цифрова супермодель Шуду Грем, яка існує лише у віртуальному світі, стала новою зіркою Instagram.

Її творцем є відомий британський фотограф знаменитостей Кемерон-Джеймс Уілсон, який називає своє творіння першою в світі «віртуальної супермоделлю», пише Independent.

Історія Шуду Грем почалася в квітні минулого року, коли фотографа відвідала ідея створити віртуальну манекенницю з ідеальними пропорціями і унікальною зовнішністю. З тих пір він вів сторінку в Instagram і регулярно публікував нові знімки. Про те, що в дійсності Шуду Грем не існує і вона є лише віртуальним персонажем, фотограф повідомив лише зараз.

За визнанням Уілсона, на створення одного знімка у нього йде в середньому два дні. Він зазначив, що завжди намагається зображати Шуду максимально схожою на справжню людину. Особливу увагу фотограф приділяє фактурі шкіри і позі моделі, прагнучи зробити кадри природними і реалістичними.

На даний момент аккаунт моделі в Instagram налічує понад 50 тисяч фоловерів. При цьому, кожен знімок Шуду Грем набирає не менше 10 тисяч лайків.
Втім, далеко не всі були захоплені проектом Уїлсона. У мережі фотограф піддався жорсткій критиці за те, що зробив свою віртуальну супермодель володаркою темної шкіри.

«Білий фотограф з'ясував, як заробляти на чорношкірих жінках і при цьому не платити їм ні центу», «Замість того, щоб найняти чорну модель, фотограф створив її. Дійсно, навіщо платити більше? », - пишуть в мережі.

Уілсон відповів на критику на свою адресу, заявивши, що таким чином прагнув висловити захоплення темношкірими жінками і підкреслити їх магнетичну красу.

«Я отримав багато компліментів від людей, які називають її красу «унікальною», проте вона представляє і була натхненна цілим континентом неймовірно красивих жінок. Так, для мене вона особлива, але в світі є мільйони неймовірно красивих африканських чоловіків і жінок. Вона - фантазія, яка намагається увірватися в реальність, і я планую допомогти їй в цьому », - говорить Уілсон.

Схожі новини