Передплата 2024 «Добра кухня»

Компанія Google створила сервіс для створення музики в браузері

  • 03.03.2018, 15:18
  • 1 073

Музику можна створювати малюючи ноти.

Компанія Google запустила новий проект від Chrome Music Lab - онлайн-сервіс Song Maker, який дозволяє записувати музику прямо в браузері.

Про це пише видання The Next Web.

Як зазначається, використовувати Song Maker можна як на комп'ютері, так і на планшетах чи смартфонах. Розробники Google запевняють, що за допомогою Song Maker будь-хто може створити і записати музичну композицію прямо у веб-браузері свого комп'ютера або будь-якого іншого електронного пристрою. Однак сервіс розрахований швидше на дітей і новачків.

Користувачі можуть вибрати музичні інструменти з двох груп. В першу входять синтезатор, фортепіано, електронні, струнні та дерев'яні духові, а в другу - набір різних ударних.
Додаткові настройки дозволяють налаштувати темп відтворення, кількість ударів, вибрати октаву і змінити інші опції. Song Maker також дозволяє підключати MIDI-клавіатуру, додавати перкусію, співати і ділитися записом зі своїми друзями. Для цього не потрібно реєструватися і створювати аккаунт.

Додамо, Google запустила Chrome Music Lab в 2016 році з метою «зробити навчання музики трохи більш доступним». Компанія заявляє, що вона запускає Song Maker разом з проектом Music in Our Schools Month.

Схожі новини