Передплата 2024 «Добра кухня»

У Великобританії випустили серію монет з «істинно британськими цінностями»

  • 03.03.2018, 10:59
  • 1 065

На монетах зобразили Джеймса Бонда, Стоунхендж, короля Артура, англійський сніданок тощо.

Королівський монетний двір Великої Британії запустив в обіг колекцію алфавітних 10-пенсових монет, які демонструють речі, що «роблять Британію великою».

Про це пише The Telegraph.

Як зазначається колекція «від А до Я», яка складається з 2,6 мільйонів «істинно британських монет», потрапила в обіг у четвер. Її оздобили зображеннями, які, на думку розробників, передають британську ідентичність. Всього виконано 26 дизайнів – по 100 тис. монет на кожну букву алфавіту. За свій варіант дизайну можна було проголосувати під час публічного голосування, а остаточний вибір робив Консультативний комітет Королівського монетного двору.

У колекцію ввійшли такі цікаві речі, як Ангел Півночі, Джеймс Бонд, Лохнесське чудовисько, Король Артур, англійський чай, поштова скринька, дуб і, звісно, Стоунхендж.

Дехто все-таки був розчарований, що замість суто англійського футболу спорт представлений крікетом, а на букві Q – зовсім не королева (Queen), а черга (Queuing). Британці відзначили свою дивовижну здатність шикуватися в довгі, інколи кілометрові (якщо це купівля квитків на Уімблдон) черги і ніколи не сваритися.

Майбутні колекціонери монет, які захочуть придбати всю колекцію, можуть безкоштовно завантажити програму Great British Coin Hunt. Мобільний додаток дозволяє користувачам «сканувати» зображення монети й додавати в папку цифрових колекціонерів. Також в ньому буде відображатися карта, яка покаже, де були знайдені монети по всій країні. Coin Hunt також дозволить людям обмінюватися чи торгувати монетами з іншими колекціонерами. Монети ж будуть доступні для придбання на веб-сайті Королівського монетного двору.

Ось повний перелік «істинно британських» цінностей:

A – Angel of the North
B – Bond... James Bond
C – Cricket
D – Double decker bus
E – English breakfast
F – Fish and chips
G – Greenwich mean time
H – Houses of Parliament
I – Ice-cream cone
J – Jubilee
K – King Arthur
L – Loch Ness Monster
M – Mackintosh
N – National Health Service
O – Oak tree
P – Post box
Q – Queuing
R – Robin
S – Stonehenge
T – Teapot
U – Union flag
V – Village
W – World wide web
X – X marks the spot
Y – Yeoman
Z – Zebra crossing

Схожі новини