Передплата 2024 «Добра кухня»

Екологи ФРН оскаржили будівництво "Північного потоку - 2"

  • 03.03.2018, 09:15
  • 627

Під час перевірки значна частина даних моніторингу щодо можливого впливу на навколишнє середовище була відсутня.

Екологи Німеччини подали позов у Вищий адміністративний суд землі Мекленбург - Передня Померанія проти рішення гірничого управління німецького міста Штральзунд дозволити будівництво трубопроводу "Північний потік - 2" в територіальних водах ФРН.

Про це пише DW.

Екологічне об'єднання Nabu оскаржило дозвіл на будівництво та експлуатацію газопроводу компанії Nord Stream 2 у зв'язку із сумнівами, що проект задовольняє вимоги незалежної процедури видачі дозволу. Наголошується, що під час перевірки значна частина даних моніторингу щодо можливого впливу на навколишнє середовище була відсутня. "Ми бачимо значні порушення в методах дослідження і сумніваємося, що газопровід не викличе серйозних наслідків для морського середовища", - пояснив експерт Nabu Кім Детлофф.

Nabu вказує, що трубопровід буде повністю проходити через природоохоронні зони. Позов підтримує німецьке відділення Всесвітнього фонду дикої природи. Позов вже прийнятий судом. Повідомляється, що компанія Nord Stream 2 відреагувала на позов, заявивши, що він не загрожує реалізації проекту. Нагадаємо, Україна і Молдова написали відкритий лист з оцінкою будівництва "Північного потоку - 2".

Схожі новини