Передплата 2024 ВЗ

Україна упустила 5 млрд допомоги від Єврокомісії

  • 02.03.2018, 20:58
  • 776

Євросоюз має можливості надати Україні велику фінансову допомогу, проте вона не здатна її освоїти.

Про це заявила заступник керівника Головного директорату Єврокомісії з питань розширення та сусідства Катерина Матернова, передає Європейська правда.

"Значна кількість проектів, на які були виділені кошти ЄС, так і не були реалізовані в Україні. Можливо, не всі ці проекти були ідеальними, можливо, архітектура частини з них залишала бажати кращого, але сам цей факт вражає. У цілому за останні роки Україна не змогла отримати 5 млрд, які готові були надати їй західні донори", - заявила вона.

"Взагалі така проблема характерна для нашого співробітництва з Сомалі та іншими африканськими країнами, але також і для України, Молдови та Грузії. І це є проблемою, на яку ми не можемо закривати очі", - додала вона.

Варто зазначити, що один тільки втрачений транш макрофінансової допомоги ЄС - це 600 млн євро, які Україна не отримала в 2017 році. Причиною стало невиконання низки вимог Євросоюзу.

Євросоюз надає допомогу Україні з 2015 року, коли сторони уклали угоду про надання макрофінансової допомоги на суму € 1,8 млрд. Два транші Україна вже отримала: в 2015-му і 2017 році. Третій транш Євросоюз надавати відмовився, так як Київ не виконав умов Брюсселя.

Схожі новини