Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Польська PGNiG збільшила постачання газу в Україну

Транспортування сировини почалося в п’ятницю 2 березня о 6.00 ранку через вузол Германовичі, який з’єднує польські та українські газотранспортні системи

Нафтогаз та Польське нафтогірництво і газівництво (PGNiG) підписали угоду про постачання газу після того, як Газпром відмовився доставляти газ в Україну, – повідомляє «Польське радіо», посилаючись на прес-службу компанії.

Контракт з PGNiG триватиме до кінця березня 2018 року, його обсяг складає понад 60 мільйонів кубометрів. Транспортування сировини почалося в п’ятницю 2 березня о 6.00 ранку через вузол Германовичі, який з’єднує польські та українські газотранспортні системи.

«Нинішня ситуація, пов’язана з постачанням газу, свідчить про те, що наше рішення щодо диверсифікації джерел постачання було правильним. Завдяки партнерам з Польщі Москві не вдалося зробити ще одну спробу використовувати газ як політичну зброю проти України. Я сподіваюсь, що країни-члени ЄС враховуватимуть цю ситуацію, перш ніж приймати остаточне рішення щодо „Північного потоку-2”, – заявив генеральний директор Нафтогазу Андрій Коболєв.

Польське нафтогірництво і газівництво нагадує, що постанова російського Газпрому у справі обмеження постачання сировини в Україну була прийнята наступного дня після оголошення рішення Стокгольмського трибуналу. Українська компанія Нафтогаз виграла історичну судову суперечку з російським газовим монополістом у справі про транзит газу.

Схожі новини