Передплата 2024 «Добра кухня»

У Львові запровадять ощадливий режим опалення комунальних закладів

  • 02.03.2018, 19:39
  • 739

На заклик НАК «Нафтогаз України» у Львові запровадять тимчасові заходи для зменшення споживання газу. Опалення в усі комунаьні заклади подаватимуть в ощадливому режимі, але з дотриманням санітарних норм.

Роботу комунальних закладів не припинятимуть, допоки на це не буде офіційних вказівок від влади. Це 2 березня сказав журналістам заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак.

«У Львові все стабільно, місто працює в нормальному режимі, тепло подається за графіком та відповідним температурним режимом. Наразі обмежень не робимо, але будемо працювати в ощадливому режимі, тобто, тримати на параметрах мінімум-максимум, не завищуючи параметри. Станом на зараз у нас нема жодного офіційного документу від державних органів. Якщо буде якесь офіційне звернення, тоді будемо діяти відповідно до ситуації. Наразі тепло подаємо до лікарень, садочків, будинків. На вихідні в школах і садочках подача теплоносія буде обмежена, але так, щоб уникнути замерзання», – сказав Сергій Бабак.

Інші обмеження, за словами, Сергія Бабака, міська рада вводитиме лише у тому разі, якщо на це будуть офіційні вказівки від центральної влади. «Якщо будуть якісь вказівки, ми будемо перебудовувати роботу теплопостачальних підприємств або вводити наші обмеження. Наразі все спокійно. Думаю, відмикати дитячі школи та садочки, коли на вулиці -16°С, нема потреби. Якщо буде таки необхідність в обмеженні, то починати треба з промислових підприємств, які не є підприємствами життєзабезпечення міста. Люди не мають відчувати негараздів від цих проблем, тим більше, діти, школярі. Поки нема офіційного підтвердження і обмежень нам по лімітах газу, все працюватиме у режимі, як було до цього», – додав Сергій Бабак.

Разом з тим заступник міського голови Львова звернувся до усіх мешканців міста, які користуються індивідуальним опаленням, з проханням також перейти на ощадливий режим обігріву своїх помешкань .

Зазначимо, через раптове припинення постачання газу в Україну з Росії український уряд рекомендував відсьогодні зупинити роботу дошкільних навчальних закладів, шкіл та вищих навчальних закладів до шостого березня включно. Зараз відомо, що навчання призупинять у двох областях – Волинській та Івано-Франківській.

Схожі новини