Передплата 2024 «Добрий господар»

"Смерть дитини на Сумщині не пов’язана з вакцинацією", - МОЗ

  • 02.03.2018, 19:12
  • 574

Дитина у Сумській області загинула від хвороби, а не від вакцини проти туберкульозу. Державна лікарська служба має відкликати розпорядження про тимчасову заборону вакцини БЦЖ серії №297.

Про це 2 березня заявили в Міністерстві охорони здоров’я після отримання результатів експертизи.

Регіональна група оперативного реагування провела розслідування смерті дитини та пояснила свій висновок. Отже, летальний випадок неповнолітнього на Сумщині стався через розвиток хвороби (діагноз відомство не має права розголошувати через лікарську таємницю).

Також експерти дізналися, що того дня цю ж вакцину з того ж флакону й у тій же лікарні отримали ще 10 дітей. Всі вони не скаржилися на самопочуття.

"У зв’язку з цим Держлікслужба має відкликати Розпорядження № 1799-1.1.1/4.0/17-18 від 28.02.2018 року про тимчасову заборону вакцини БЦЖ серії №297", - йдеться в повідомленні.

Трагічний випадок стався на хвилі відмов окремих батьків від імунізації дітей, що призвело до поширення кору в Україні. У МОЗ наголосили, що вакцина БЦЖ дуже важлива – вона захищає дітей від серйозних ускладнень та генералізованих форм туберкульозу, що можуть стати причиною смерті дітей. Вакцина існує в світі вже 80 років і є однією з найбільш широко використовуваних серед всіх сучасних вакцин. В Україні використовується більше 50 років.

Схожі новини