Передплата 2024 «Добра кухня»

"Газпром" не має права розривати контракт із "Нафтогазом", - Петро Порошенко (відео)

На думку президента України, гучні заяви "Газпрому" можуть пояснюватися лише небажанням виконувати свої контрактні зобов'язання. Транзиту газу до Європи, однак, нічого не загрожує, переконаний Петро Порошенко

Президент Петро Порошенко заявив, що контракти між "Нафтогазом" та "Газпром" не передбачають права розірвання в односторонньому порядку.

Про це він написав у Твіттері.

На думку президента України, гучні заяви "Газпрому" можуть пояснюватися лише небажанням виконувати свої контрактні зобов'язання.

На нараді з питань енергетичної безпеки в п'ятницю в Києві президент зазначив, що його поінформували після дуже уважного вивчення контракту між "Нафтогазом" і "Газпромом", що договором не передбачено його розірвання в односторонньому порядку, зазначає "Інтерфакс-Україна".

Глава держави впевнений, що якщо це станеться, то НАК "Нафтогаз", безумовно, звернеться до арбітражу за додатковою компенсацією збитку, який "зараз завдано безвідповідальними діями "Газпрому".

Згідно з контрактами між "Газпромом" і "Нафтогазом" на постачання і транзит газу, вони діють до кінця 2019 року.

"У випадку, якщо сторони протягом 30/45 днів (30 днів - для контракту на поставку, 45 днів - для контракту на транзит газу) з моменту виникнення будь-яких суперечностей або розбіжностей не зможуть дійти взаємоприйнятного рішення, то будь-який спір, розбіжність, або претензія у зв'язку з цим контрактом або його порушенням, розірванням або недійсністю будуть остаточно вирішені шляхом арбітражу відповідно до регламенту Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма", – зазначено в договорах між сторонами.

Відповідні пункти контрактів зберігають свою силу незалежно від завершення терміну дії або припинення дії договорів між "Нафтогазом" і "Газпромом".

Також Петро Порошенко заявив, що транзиту газу до Європи нічого не загрожує

Схожі новини