Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Науковці сміються: «путінська ракета» не може існувати в природі

У науковому співтоваристві (російському також) взяли під сумнів заяву президента РФ про розробку нової ракети з ядерною установкою

Керівник Інституту космічної політики Іван Моїсєєв (Росія) заявив, що крилаті ракети – ядерними енергетичними установками, про які говорив перед депутатами Федеральних зборів Росії Владімір Путін, погрожуючи Заходу, - не можуть існувати у природі. Про це повідомляє «Эхо Москвы».

Він додав, що не можна на крилату ракету ставити ядерний двигун, і немає таких двигунів. У розробці є один схожий двигун, але він космічний, жодних випробувань у 2017 році не проводилося. Якщо у 2027 році випробують такі двигуни, - це буде проривом, - додав вчений.

Німецький експерт у галузі ракетної техніки Роберт Шмукер вважає заяви Путіна про нові ракети зовсім не схожими на правду. Про це повідомляє DW. «Не можу собі уявити, що росіяни можуть створити маленький літаючий термоядерний реактор», - заявив Шмукер. На його думку, у досяжному майбутньому Росія не здатна збудувати ядерно-енергетичну ракету. Роберт Шмукер є професором авіаційної та космічної техніки у технічному університеті Мюнхена.

Схожі новини