Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Лже-волонтерка збирала гроші і крала золото

За гарячими слідами одну таку “волотерку” піймали у Львові

Нечесні на руку шахраї ходять від хати до хати і, жалібно скривившись, виманюють у довірливих українців гроші. Хтось просить на лікування, а хтось прикидається волонтером і збирає допомогу для воїнів АТО або дітей, чиї батьки віддали життя за вільну Україну.

За гарячими слідами одну таку “волотерку” піймали у Львові.

Аферистка, яка називала себе волотером, ходила по домівках жителів Тернопільської і Львівської областей, збирала допомогу, а при нагоді й обкрадала тих, хто пускав її до хати. У селі Комарівка, що на Тернопільщині, двері лже-волонтеру відкрив хлопчик. Оскільки у той час батьків не було вдома, жінка попросила дитину дозволу погрітися, мовляв, на дворі мороз, а їй ще треба багато будинків обійти. Хлопчик, не запідозривши нічого поганого у діях жінки, дозволив їй посидіти у кімнаті. А сам пішов дивитися телевізор в іншу.

Злодійка зайшла у сусідню кімнату і забрала золоті прикраси на 20 тисяч гривень. А потім спокійно пішла далі “волонтерити”. Поліцію викликали батьки довірливої дитини, коли повернулися додому.

Того ж дня злодійку затримали у Львівській області і з’ясували, що за кілька днів вона обікрала не один будинок.

Затримана розповіла, що “хлопчик нас впустив і пішов дивитися фільм в іншу кімнату. Я зайшла у спальню, і там з тумбочки взяла золото”.

Схожі новини