Передплата 2024 «Добрий господар»

У Єврокомісії заявили, що надання грошей Україні залежить від співпраці з МВФ

  • 01.03.2018, 16:39
  • 589

Надання Україні нової макрофінансової допомоги прямо залежатиме від прогресу країни у співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Про це заявила заступник керівника Головного директорату Єврокомісії з питань політики сусідства та розширення Катаріна Матернова, передає "Інтерфакс-Україна".

"Для того, щоб нашу макрофінансову програму було запущено, нам потрібен або лист від МВФ або чинна програма з МВФ. Тому, коли влада України зобов'язуэться виконувати вимоги Фонду для залучення чергового траншу, це стосується нас також", - сказала Матернова під час інвестиційної конференції Dragon Capital.

За словами Матернової, програма допомоги наразі перебуває на стадії процедурного узгодження, тому основні деталі будуть відомі в другій половині березня.

При цьому чиновник зазначила, що йдеться про 1 млрд євро.

Водночас постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман заявив про необхідність ухвалення закону про Антикорупційний суд і підвищення тарифів на газ для продовження співпраці Фонду з Україною.

"Необхідно ухвалити законопроект про Антикорупційний суд і врегулювати тарифи на газ, щоб вони відповідали імпортним цінам. Тоді можна буде продовжити вибірку коштів по програмі", - сказав Люнгман.

Схожі новини