Передплата 2024 «Добра кухня»

Суд конфіскував майно у справі Курченка на понад сто млн грн

  • 01.03.2018, 14:57
  • 641

Прокуратура конфіскувала майновий комплекс терміналу «Лагуна-Рені».

Суд застосував спеціальну конфіскацію майнового комплексу терміналу «Лагуна-Рені», орієнтовна вартість якого 100 млн грн, задіяного, на думку слідчих, в злочинній схемі бізнесмена Сергія Курченка.

Про це інформувала прес-служба прокуратури Одеської області.

Як зазначається, в січні 2018 року в суд направили обвинувальний акт щодо колишнього керівника і трьох підлеглих співробітників ТОВ «Лагуна-Рені». За даними розслідування зазначені особи діяли в складі злочинної організації, тобто сприяли умисному ухиленню від сплати обов'язкових платежів, організовували складання завідомо неправдивих офіційних документів і внесення неправдивих відомостей, а також сприяли зловживанню службовим становищем.

В прокуратурі також повідомили, що підозрювані повністю визнали свою провину, і тому між ними і прокурором – процесуальним керівником у справі – укладено угоду про визнання винуватості, яке затверджено рішенням Київського райсуду Одеси.

«За результатами розгляду клопотання прокуратури Одеської області даним вироком суду також застосована спеціальна конфіскація на користь держави майнового комплексу терміналу «Лагуна-Рені». Орієнтовна вартість майна становить понад 100 млн грн», – йдеться в повідомленні.

У межах розслідування встановлено, що підприємство придбали у 2012 році члени злочинної організації і використовували його для маскування злочинів по ухиленню від сплати податків під виглядом фіктивного вивезення нафтопродуктів.

Схожі новини