Передплата 2024 ВЗ

На Тайвані та у Піднебесній весна не забарилася

Поки у нас “холод собачий”, там уже на повну квітнуть вишні і сливи

Хоча на календарі уже настала весна, чомусь ця пора року не поспішає приходити ані до нас в Україну, ані у країни Європи. Навпаки, на цих територіях зима ніби вирішила наостанку продемонструвати усю свою лють та щодня трусить снігом та наганяє холоду. Журналісти західноєвропейських видань навіть охрестили аномальні морози “Звіром зі Сходу”, натякаючи на холодний антициклон з Сибіру. Де ж та весна забарилася?

Виявляється, теж на сході, але трохи південніше за Сибір — у Піднебесній та на Тайвані. Недарма китайський Новий рік, або Свято весни, наступив 16 лютого, а його символом став Жовтий земляний собака. Тому в нас наразі “холод собачий” і засипає снігом, а на Тайвані та Китаї уже на повну квітнуть дерева!

Зрештою вишні та сливи починають цвісти на острові Тайвань ще у січні, і у залежності від сорту, дерева по черзі вбираються у весняні наряди аж до кінця березня. Але найбільше квіт починає буяти з останнього тижня лютого (на фото), тому тут і влаштовують спеціальні фестивалі, які приваблюють численних туристів. У вечірній час вмикають різнобарвне підсвічування, спрямоване на дерева, та мелодійну музику, - аби відвідувачі могли насолодитися красою природи у поєднанні зі світловим шоу.

А ось на сході Китаю, у провінції Цзянсу, також є своєрідний магніт для туристів у цю пору року. Це гора Мейхуашань, що дослівно означає “гора квітів сливи”. Помилуватися заквітчаними деревами на тлі екзотичних споруд (на фото) сюди приїжджають з усього світу.

Схожі новини