Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Заступник міністра енергетики Ігор Прокопів пішов у відставку

  • 01.03.2018, 11:37
  • 903

Він був головним опонентом голови правління НАК «Нафтогаз Україна» Коболєва.

Заступник міністра енергетики Ігор Прокопів написав заяву про відставку. Про це з посиланням на власне джерело на енергетичному ринку пише «Економічна правда».

За його словами, заява була написана ним 27 лютого. «За день до цього (26 лютого) Ігор Прокопів провів зустріч з Гройсманом. На ній був присутній Кістіон. Вони запропонували Прокопіву переходити до наглядової ради МГУ (держкомпанії «Магістральні газопроводи України», яку Кабмін розраховує зробити оператором ГТС), але він відмовився», - поінформувало джерело ЕП.

В оточенні Прокопіва цю інформацію підтвердили. «Ігор Богданович не бачить себе далі в міністерстві. Він йде займатися політикою - готуватися до виборів 2019 року в рамках однієї відомої політичної сили. Він себе бачить в парламенті народним депутатом, і вважає, що його філософія економічного патріотизму буде корисною для законодавчої діяльності. В тому числі в ПЕК», - говорить співрозмовник.

Також повідомляється, що у Прокопіва «збереглися теплі стосунки з прем'єр-міністром».

За даними ЕП, на вакантне місце Прокопіва в Міністерстві енергетики буде висунута кандидатура Валерія Ноздріна - члена команди Прокопіва. Наразі Ноздрін обіймає посаду позаштатного радника міністра і в.о. голови правління МГУ.

У Міністерстві енергетики Ігор Прокопів відповідав за газову галузь і був основним опонентом голови НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва. Напружені відносини між ними склалися в 2016 році, коли Прокопів підтримав ініціативу Мінеконорозвитку про передачу управління «Укртрансгазу» від «Нафтогазу» до Кабміну. Після скасування цього рішення Коболєв заявив про те, що Прокопів має піти з посади глави «Укртрансгазу».

Схожі новини