Передплата 2024 «Добра кухня»

У Львові у 8-мій лікарні створять відділення невідкладної допомоги

  • 01.03.2018, 11:16
  • 666

Заплановані також ремонти приміщень для створення амбулаторій та поліклініки для мешканців Знесіння, Рясного і Рудно.

У 8-мій міській клінічній лікарні Львова у 2018 році створять відділення невідкладної допомоги.

Про це у середу, 28 лютого, під час прес-конференції повідомив начальник управління охорони здоров’я Львівської міськради Володимир Зуб.

«Це підрозділ багатопрофільної лікарні, в якому екстрену медичну допомогу надають в цілодобовому режимі. Для України це нове явище, бо в наших лікарнях завжди були лише приймальні відділення», – зазначив Володимир Зуб.

За його словами, впродовж минулих двох років проводилася реконструкція приміщень у 8-мій лікарні, зараз ці роботи завершують. У цьому році в бюджеті міста передбачено 27 млн грн на придбання обладнання для оснащення відділення.

На базі трьох львівських поліклінік цьогоріч планують створити центр раннього втручання, щоб навчити батьків, як правильно доглядати за дитиною, яка має затримки і вади розвитку, та як адаптувати її до звичного життя.

«У 4-тій міській поліклініці на Сихові хочемо створити центр раннього втручання. Це раннє втручання в сім’ю, в якій є дитина, віком від 1 до 4 років, яка народилася з вродженими вадами або з високим ризиком розвитку ускладнень. Це є у світі, є в Європі, а в Україні це тільки починає створюватися. Таким аналогом є центр «Джерело», які також займаються раннім втручанням. Такі підрозділи раннього втручання створюються для того, щоб навчити батьків, як правильно доглядати за дитиною, виробляти в неї навики, щоб вона потім могла інтегруватися в суспільство. У 4-тій міській поліклініці плануємо це зробити до липня, а також розпочати цю роботу в поліклініках на Мазепи і на Виговського», – пояснив Володимир Зуб.

Крім цього, у 2018 році розпочнуть роботи зі створення амбулаторії сімейної медицини для мікрорайону Знесіння та смт. Рудно, а також – нового поліклінічного відділення в мікрорайоні Рясне-1.

«Плануємо відремонтувати приміщення на вул. Б. Хмельницького, 195, які нам надають для створення там амбулаторії сімейної медицини для мікрорайону Знесіння. Також ми плануємо в мікрорайоні Рясне на Шевченка, 360 відремонтувати вільне приміщення для того, щоб розмістити там амбулаторно-поліклінічне відділення 3-ї міської лікарні.

Також плануємо в Рудно до кінця року завершити реконструкцію і ремонт закинутої будівлі, яка вже багато років стоїть, щоб створити сучасну амбулаторію, перевести туди людей, які зараз знаходяться в пристосованих аварійних приміщеннях», – зазначив Володимир Зуб.

Схожі новини