Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Відбулися проводи збірної України на Паралімпіаду-2018

  • 01.03.2018, 09:53
  • 1 028

У Києві в середу, 28 лютого, в концертному залі Stereo Plaza відбулися урочисті проводи паралімпійської збірної України на XII Паралімпійські зимові ігри, які пройдуть в Пхенчхані (Південна Корея) з 9 по 18 березня 2018 року.

Дружина президента України Марина Порошенко побажала успіхів команді і зазначила, що її зустрічі з українськими спортсменами напередодні Паралімпіади вже стали доброю традицією.

"Я з великим задоволенням згадую час, коли ми бачилися перед літній Паралімпіаді в Ріо-де-Жанейро. У Бразилії наша збірна показала просто тріумфальний результат. І сьогодні Україна вірить і чекає перемоги Національної паралімпійської команди на зимових іграх. Нехай разом з вами переможе Україна ", - цитує першу леді України прес-служба президента.

Звертаючись до спортсменів збірної, Марина Порошенко подякувала їм за силу духу і потужну мотивацію до перемог: "Паралімпійські ігри - це змагання людей, які не скорилися обставинам долі. І українські паралімпійці вже неодноразово доводили, що перемога над собою може принести перемогу всій країні".

Дружина президента подарувала Національної паралімпійської збірної команди український прапор. "Нехай він буде вашим оберегом і надихає на нові звершення. Всі українці підтримують вас, а Україна чекає ваших перемог", - зазначила Порошенко.
Міністр спорту України Ігор Жданов подякував наших спортсменом за самовіддану підготовку і озвучив виплати за медалі .

"Через кілька днів в Пхенчхані почнуться Паралімпійські ігри, до яких ви готувалися через біль і піт. Я вам вдячний за те, що ви робите. Тому що ваші перемоги - це перемоги всієї нашої України. Я не допущу, щоб між вами і олімпійцями або неолімпійцамі робили розбрід ", - заявив Ігор Олександрович.

33 українських атлета змагатимуться в лижних гонках, біатлоні і сноуборді. Для України це буде вже шоста Паралімпіада. Відзначимо, що партнером паралімпійської збірної України є мобільний оператор lifecell.

Всього в Іграх візьмуть участь атлети з 48 країн. Буде розіграно 80 комплектів в чотирьох видах спорту.

На попередніх іграх в Сочі українці посіли четверте місце за кількістю медалей. Наші спортсмени завоювали 25 медалей - 5 золотих, 9 срібних та 11 бронзових.

Джерело: Обозреватель

Схожі новини