Передплата 2024 ВЗ

“Чомусь списки неплатників аліментів не порушують персональних даних. А списки ухилянтів від призову - так”

Військовий комісар Львівської області Олександр Тіщенко оскаржує штраф у суді

Головний військовий комісар Львівської області Олександр Тіщенко подав апеляцію на рішення суду, який оштрафував його на 5,1 тисячі гривень - за те, що у соцмережах оприлюднив список призовників, які ухиляються від служби в армії.

Після того, як апеляційна інстанція поставить крапку у цьому питанні, Олександр Тіщенко вийде на прес-конференцію, щоб дати офіційний коментар на тему ухилянтів. Про це повідомив “ВЗ” керівник Регіонального медіацентру Міністерства оборони України Олександр Поронюк.

Нещодавно Личаківський районний суд Львова виніс постанову: оприлюднення імен хлопців, які ухиляються від строкової служби, порушує права призовників. З таким позовом звернулися до Феміди представники Регіонального представництва Уповноваженого Верховної Ради з прав людини у Львівській області. “Військовий комісар Львівського обласного військкомату не дотримався порядку захисту персональних даних, що призвело до незаконного доступу до них, яке проявилось в тому, що 22 листопада 2017 року на офіційній сторінці Львівського обласного військкомату у Facebook було опубліковано списки громадян, які підлягають призову на строкову військову службу і не з'явилися до військового комісаріату”,- йдеться у вироку суду.

Суд визнав винним Олександра Тіщенка у порушенні ч. 4 ст. 188-39 Кодексу України про адмінправопорушення (недодержання порядку захисту персональних даних). Як розповів у коментарі для “ВЗ” Олександр Поронюк, законодавство щодо захисту персональних даних потребує змін. Бо не може бути так, що оприлюднені списки неплатників аліментів не порушують прав людей, а списки ухилянтів від армії — порушують...

Схожі новини