Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Криза в родині Трампа

У зятя американського президента забрали доступ до державної таємниці

Близький радник Дональда Трампа (одночасно – його зять) Джаред Кушнер втратив доступ до найбільших таємниць країни. Американські медіа повідомляють, що Білий дім понизив Кушнерові рівень сертифікату безпеки з огляду на його фінансові зв’язки. Про це докладно пишуть Wiadomości.

Дочка Трампа Іванка та її чоловік виконують у Білому домі функції високих радників. Джареду Кушнеру американський президент довірив міжнародні справи, серед іншого мирний процес на Близькому Сході. Зять складав компанію Дональду Трампу під час візитів до Ізраїлю, Саудівської Аравії, Китаю, Японії, а також Польщі.

Утім, понад рік кушнір не міг отримати сталого сертифікату безпеки і серед інших працівників Білого дому користувався тимчасовими дозволами. Цього місяця шеф персоналу президентської резиденції генерал Джон Келлі розпорядився обмежити коло осіб, минуле і зв’язки яких не дозволяють отримати повний дозвіл до держтаємниць на вимогу ФБР та служб безпеки.

У випадку Джареда Кушнера це означає обмеження доступу до інформації «особливо таємно», тобто такої, яка щоденно лягає на стіл президента. Як повідомляє The Washington Post, американська розвідка перехопила повідомлення представників чотирьох країн про можливість використання ділових зв'язків з Кушнером. Ці країни - Китай, Об'єднані Арабські Емірати, Мексика та Ізраїль.

Втрата доступу до конфіденційної інформації значно послабить позицію зятя президента в Білому домі.

Схожі новини