Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Гройсман назвав терміни зниження тарифів на газ

  • 28.02.2018, 16:11
  • 757

Глава Кабінету міністрів Володимир Гройсман передрік зниження тарифів на газ для населення в Україні до 2020 року завдяки переходу на забезпечення блакитним паливом власного видобутку.

Про це прем'єр-міністр заявив на засіданні уряду, передає РБК-Україна.

"Я бачу, що протягом декількох років ми вийдемо на повне забезпечення власним газом України і це буде означати, що ми почнемо системне зниження цін на газ. Це буде правильним кроком. Ми збільшили видобуток власного газу і будемо це робити і в 2018, 2019 і 2020 роках ", - зазначив Гройсман.

Крім того, прем'єр підкреслив, Україна має всі можливості, щоб через кілька років перейти на повну енергонезалежність. Він додав, що питання тарифів і якості комунальних послуг - одне з найактуальніших і його вирішення - це системна робота центральної і місцевої влади.

"Правильні заходи з енергозбереження можуть знизити (комунальні) рахунки у 2-3 рази. Ключове питання - скільки ми споживаємо тепла, і питання енергоефективності виходить тут на передній план. Котельні повинні бути сучасними і високоефективними, труби до будинків - замінені і ізольовані, щоб вони не гріли землю і повітря. У будинках потрібно утеплити стіни, встановити вікна, індивідуальні пункти, які не допускають втрат тепла. Відповідальність за регулювання і споживання несе місцева влада ", - підкреслив Гройсман.

Схожі новини