Передплата 2024 «Добрий господар»

Лідери Північної Кореї подорожували світом. Правда, з паспортами Бразилії

Видавали себе за уродженців міста Сан-Паулу

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин та його покійний батько Кім Чен Ір використовували фальшиві бразильські паспорти для відвідування західних країн у 1990-х роках, повідомили агентству Reuters п’ять провідних джерел безпеки в Західній Європі.

Агенція Reuters також оприлюднила фотокопії бразильських паспортів, виданих тодішньому лідерові Північної Кореї Кім Чен Іру і його синові Кім Чен Ину на цілком інші імена нібито уродженців бразильського міста Сан-Паулу.

«Вони використовували ці бразильські паспорти, які чітко демонструють фотографії Кім Чен Ина та Кім Чен Іра, щоб спробувати отримати візи від іноземних посольств», – цитує агенція своє джерело.

«Це вказує на бажання подорожувати і на спроби владної сім’ї побудувати можливий маршрут втечі», – заявив співрозмовник агенції.

Посольство Північної Кореї в Бразилії відмовилося це коментувати.
Міністерство закордонних справ Бразилії повідомило, що проводиться розслідування.

Бразильське джерело агентства зазначило, що бланки двох паспортів, про які йде мова, є законними документами, призначеними для оформлення в консульствах Бразилії. Відповідно до позначок на оприлюднених копіях паспортів, вони були оформлені бразильським консульським відділом у столиці Чехії Празі.

Проте не відомо, чи були проставлені якісь візи в цих паспортах.

Схожі новини