Передплата 2024 «Добрий господар»

Янукович своєю прес-конференцією допомагає обвинуваченню, – ГПУ

  • 28.02.2018, 12:40
  • 869

Прокурор Головної військової прокуратури ГПУ Руслан Кравченко заявив, що екс-президент Віктор Янукович, давши прес-конференцію у Москві, допоможе стороні обвинувачення.

За словами прокурора, обвинувачення буде збирати інформацію щодо виступу, повідомляє Українська правда.

Він додав, що анонсована прес-конференція в черговий раз підтверджує, що обвинувачений обізнаний про хід судового процесу відносно нього, а це значить, що заочний процес законний і не порушує прав людини.

"Заочний процес відбувається відповідно до законодавства України та європейських норм з прав людини. І ніяких порушень немає, тому що одною з підстав для здійснення спеціального судового провадження є те, що обвинувачений повинен бути обізнаний щодо здійснення судового процесу щодо нього", - підсумував Кравченко.

Нагадаємо, Віктор Янукович 2 березня запланував проведення прес-конференції у Москві.

Янукович розповість про "нові докази причетності нинішньої української влади до розстрілу протестувальників на Майдані".

Екс-президенту Віктору Януковичу 28 жовтня 2016 року було оголошено підозру в державній зраді і пособництві Російської Федерації в агресії проти України. Йому загрожує довічне ув'язнення. Зараз Янукович переховується від правосуддя в Росії.

Схожі новини