Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Секс за харчі. Жінок у постраждалих районах Сирії використовують співробітники гуманітарних організацій

Проблему почав вивчати Гуманітарний Фонд ООН

Жінок у Сирії використовують співробітники гуманітарних організацій для задоволення сексуальних потреб, - інформує ВВС..У місцях, де роздають продовольство, трапляються випадки обміну їжі на секс.

Працівниці міжнародних організацій твердять, що проблема використання сирійок з метою сексу є настільки поширеною, що деякі мешканки відмовляються приходити до пунктів роздачі продовольства, знаючи, що там ризикують стати об’єктами сексуальних домагань. Джерело розповіло ВВС також і те, що певні гуманітарні організації заплющують очі на цю проблему, оскільки співпраця – третіми особами та місцевою владою є єдиним способом доправлення допомоги у постраждалі райони.

Утім ця проблема знайшла своє відображення у рапорті Гуманітарного Фонду ООН, у якому наведено приклади жінок і дівчат, у яких співробітники місцевої влади чи треті особи, що співпрацюють з допомоговими організаціями, вимагали телефони або ж пропонували підвезти додому, аби отримати «щось взамін» за продовольство. Автори доповіді особливо вказують, що особливо ризикують жінки, які не мають за собою «чоловічої опори» - вдови, молоді дівчата.

Проблема сексуального використання місцевих жінок взамін на продовольство не є новою. Перші згадки про неї, пише ВВС, з’явилися ще 2015 року, коли мова йшла про гуманітарну катастрофу на Гаїті.

Схожі новини