Передплата 2024 ВЗ

Заметені снігом дороги та знеструмлення населених пунктів: як Україна пережила перший день негоди

  • 28.02.2018, 09:10
  • 926

Україна в полоні негоди. В заметах застрягають авто, вибиває світло та невтішні прогнози від синоптиків

В останній день лютого - перекриті траси, обморожені ноги та села без світла. Через сніг та сильний вітер на дорогах утворилися перемети.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

На Харківщині з обмороженнями кінцівок шпиталізували 40-річного чоловіка. На Донеччині без світла залишилося два десятки сіл.

Одеські школярі отримали додатковий вихідний через негоду, котру накрила регіон у вівторок. Сніг ішов цілий день, а в області подекуди фіксували великі перемети.

Майже всю ніч замітало й Київ. Аби столиця не зупинилися в суцільному ранковому заторі, від п'ятої години ранку до міста не пускають фури. Обмеження діятиме до 10:00. Нині сніг у столиці не йде.

На трасах у багатьох регіонах облаштували майданчики для відстою важких автомобілів та пункти обігріву. ДСНС та всі комунальні служби перейшли на посилений режим роботи. Особливо уважні зараз в обленерго та тепломережах, адже через морози та сильний вітер можуть бути обриви дротів, а через мороз можуть почати рватись труби.

За повідомленням прес-служби ДСНС в ніч проти 28 лютого внаслідок ускладнення погодних умов через спрацювання автоматичної системи захисту ЛЕП знеструмлено 97 населених пунктів в 11 областях. "У ніч проти 28 лютого внаслідок ускладнення погодних умов (сильний сніг, пориви вітру) через спрацювання автоматичної системи захисту ЛЕП знеструмлено 97 населених пунктів в 11 областях, а саме: Донецька – 29, Харківська – 19, Запорізька – 10, Сумська – 9, Чернігівська – 7, Херсонська – 6, Дніпропетровська – 5, Кіровоградська – 5, Київська – 4, Черкаська – 2 та Луганська – 1", - йдеться у повідомленні.

За прогнозами синоптиків, сьогодні вдень негода дещо вщухне. Однак, уже надвечір до України завітає ще один потужний сніговий циклон. Снігопади та хуртовини вже ввечері знову накриють південь та південний схід. 1 березня хурделитиме в усій країні, окрім заходу.

Схожі новини