Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Росія втратить світову першість у видобутку нафти" - IEA

Сполучені Штати обійдуть Росію як найбільшого виробника нафти у світі не пізніше 2019 року

Росія, яка досі вважається найбільшим виробником у нафтовидобувній галузі, протягом наступного року поступиться своєю першістю Штатам, які нарощують використання сланцевих технологій.

Про це заявило керівництво Міжнародного енергетичного агентства США (IEA), повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

"Сполучені Штати обійдуть Росію як найбільшого виробника нафти у світі не пізніше 2019 року", - заявило Міжнародне енергетичне агентство, яке також відзначило продовження нафтового буму в США.

У цьому зв'язку наводиться цитата виконавчого директора IEA Фатіха Біроля, яку він озвучив на одному із заходів у Токіо про те, що це станеться "точно наступного року", якщо вже не до кінця нинішнього.

"Зростання обсягів виробництва на сланцевих родовищах – дуже потужне, темпи надто високі... Сполучені Штати стануть виробником нафти "номер один" у світі ближчим часом, дуже швидко", - прокоментував пізніше журналістам Фатіх Біроль свою заяву.

За офіційними даними, видобуток сирої нафти C-OUT-T-EIA в США вперше з 1970-х років збільшився до рівня понад 10 млн барелів на добу, обійшовши топ-експортера нафти Саудівської Аравії PRODN-SA.

Схожі новини