Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Біля посольства Росії у США з’явиться площа Нємцова

  • 27.02.2018, 11:28
  • 832

У третю річницю з дня вбивства політика Бориса Нємцова площу його імені відкриють біля посольства Росії. Перед головним входом у дипмісію пройде офіційна церемонія.

Про це повідомляє Укрінформ .

У площу Нємцова перейменували ділянку Вісконсін-авеню. Рішення ухвалили міська рада і мер Вашингтона, розповів один з ініціаторів цієї ідеї, голова фонду Бориса Нємцова Володимир Кара-Мурза молодший.

Він висловив жаль, що не Росія стала першою країною, яка увічнила пам'ять убитого російського політика.

"Для мене, як російського громадянина, це дуже патріотична, дуже проросійська ініціатива — назвати вулицю перед будівлею російського посольства ім'ям російського державного діяча. Не знаю, що про це думають люди в Кремлі, але я знаю точно, що настане день, коли російська держава буде пишатися тим, що наше посольство у Вашингтоні знаходиться на площі Бориса Нємцова", — сказав Кара-Мурза.

27 лютого – третя річниця з дня вбивства Бориса Нємцова, колишнього віце-прем'єра уряду Росії, згодом опозиційного політика. Його застрелили на Великому Москворецькому мосту неподалік від Кремля в 2015 році. Вирок у справі про його вбивство винесли в липні минулого року. Обвинувачених у виконанні вбивства політика засудили на терміни від 11 до 20 років позбавлення волі. Замовник злочину поки не встановлений.

Схожі новини