Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Землетрус в Папуа-Новій Гвінеї забрав життя 30 осіб, понад три сотні поранено

  • 27.02.2018, 09:43
  • 737

У провінціях Хела і Саутерн-Хайлендс (Папуа-Нова Гвінея) стався землетрус магнітудою 7,5 балів: більше 30 осіб загинули, понад 300 переважно сільських жителів отримали поранення.

Про це пише Укрінформ з посиланням на видання Post Courier.

"У столиці Менді провінції Саутерн-Хайлендс загинули 13 осіб, ще 18 були вбиті в найбільш постраждалих від землетрусу районах озера Кутуб та вулкана Босави цій же провінції", - йдеться в повідомленні.

Згідно з даними Геологічної служби США, близько 20:00 25 лютого за київським часом підземні поштовхи струсонули провінцію Саутерн-Хайлендс, що приблизно в 560 км від столиці країни Порт-Морсбі.

З уривків повідомлень влади провінції відомо, що понад 300 переважно сільських жителів отримали поранення, багато будівель та доріг зруйновано. Електропостачання в двох провінціях було порушено, всі авіарейси скасовані.

Через віддаленість постраждалого району та відсутність зв'язку місцевій владі складно оцінити збиток від стихії.

За інформацією компанії ExxonMobil, через землетрус постраждали адмінприміщення та житлові приміщення на території газоконденсатного заводу Хайдес в центрі країни, тому вирішено призупинити роботу підприємства і почати евакуацію частини персоналу. Крім того, ExxonMobil призупинила польоти на найближчий аеродром Комо до тих пір, поки не буде обстежена злітно-посадкова смуга.

Про тимчасове припинення діяльності у зоні лиха також заявила нафтогазовидобувна компанія Oil Search.

Уряд Папуа - Нової Гвінеї направив в район лиха бригади для оцінки наслідків землетрусу. До надання допомоги постраждалим людям і відновлення інфраструктури також залучили армію.

Схожі новини