Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Путін погодився на "гуманітарні паузи" у Східній Гуті

Цей сирійський анклав зазнає бомбардувань з боку сил Асада вже понад тиждень. ЗМІ називають ситуацію у Східній Гуті "новим Алеппо"

Президент Росії Владімір Путін погодився запровадити у сирійському анклаві Східна Гута режим "гуманітарних пауз", який передбачає, що з 27 лютого сирійська армія не атакуватиме утримуваний повстанцями район з 9 до 14 години за місцевим часом.

Сирійська авіація вже понад тиждень бомбардує Східну Гуту . За оцінками міжнародних неурядових організацій, жертвами бомбардувань за цей час стали кілька сотень мирних жителів - за різними даними, загинуло від 335 до 540 осіб.

У понеділок міністр оборони Росії Сєргєй Шойґу заявив, що рішення про запровадження "гуманітарних пауз" прийнято, щоб запобігти жертвам серед мирного населення. За словами міністра, з Гути відкриють гуманітарні коридори для біженців, про точні координати цих коридорів повідомлять пізніше.

У неділю канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон поговорили телефоном з Владіміром Путіним і попросили посприяти виконанню резолюції ООН. Цей документ закликає сирійський уряд припинити атаки на Східну Гуту, а повстанців — мінометні обстріли Дамаска, від яких також гинуть мирні жителі.

Схожі новини