Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Із Мурзиком — на нари

Засуджені зможуть відбувати термін із хвостатими «співкамерниками»

Якщо у Мін'юсті не передумають вносити відповідні зміни до правил внутрішнього розпорядку засуджених, в українських колоніях побільшає «строковиків». Тільки додаткові нари для них не знадобляться. Хіба що собачі будки, котячі «хатки» й акваріуми.

Наміри дозволити засудженим утримувати домашніх улюбленців озвучив заступник міністра юстиції Денис Чернишов. «Хай дбають про когось, хоча б про рибок», - заявив він в інтерв'ю виданню «Сьогодні».

Після нововведення мотати тюремний строк можна буде хоч з «лускатими», хоч із чотирилапими. Для котиків «фейсконтролю» не планують. А ось на бійцівські породи собак діятиме табу.

У світі практика «перевиховання тваринами» не нова. У тюрмах деяких американських штатів діють спеціальні «чотирилапі» програми, до яких активно залучають засуджених. У Каліфорнії вихованцями тих, хто переступив закон, стають собаки з притулків. Засуджені тренують чотирилапих, щоб ті змогли скласти іспит на отримання «Сертифікату законослухняного пса». Із таким документом собак легше прилаштувати у нову сім'ю.

У в'язниці округу Монро (штат Флорида) облаштували свій притулок для тварин, де утримують не лише котів і собак, а й черепах, лінивців, альпак. До тюремного притулку звозять не тільки покинутих тварин, а й бідолах, яких конфіскували у горе-влаників через знущання чи неналежний догляд.

У Кейптауні (Південно-Африканська республіка) в'язням влаштували «папуготерапію». Засуджені, які проходять відбір для участі у «пернатій» програмі, отримують окремі, одномісні камери, де і доглядають за птахами. Щоб не позбутися цього привілею, як і своїх дзьобатих підопічних, «няньки» повинні демонструвати зразкову поведінку. Можна вилетіти з програми не лише за бійку, а й за викурену цигарку чи матюки.

Схожі новини