Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Обвинуваченого в убивстві журналіста Веремія Юрія Крисіна облили зеленкою

  • 26.02.2018, 18:10
  • 862

Підозрюваний у співучасті в убивстві журналіста В'ячеслава Веремія у лютому 2014 року Юрій Крисін сховався від правосуддя в дитячому відділенні вад серця в Інституті серця МОЗ України.

Про це інформує Громадське.

Як повідомив учасник бойових дій та волонтер Роман Синіцин, присутній на місці, Крисін перебуває на обстеженні у лікарні, проте чому у дитячому відділенні, невідомо.

Зазначається також, що 23 лютого Крисін не з'явився на суд у іншій справі саме через «обстеження».

Палата, де Юрій Крисін перебуває на час обстеження. Представники громадських організацій принесли Крисіну символічні фрукти, квіти та зеленку.

Крисін заявив журналістам, що “не ховається від судів, та буде присутнім на засіданні 1 березня”, а також “як спортсмен хоче перевірити своє серце”.

Пізніше Крисін заявив, що відповідати на питання журналістів не буде.

Раніше повідомлялося, що Апеляційний суд Києва досі не отримав апеляцію на вирок суду про позбавлення волі строком на 4 роки умовно для керівника тітушок Юрія Крисина за причетність до вбивства журналіста газети “Вести” В'ячеслава Веремія.

Наприкінці грудня 2017-го повідомлялося, що Генеральна прокуратура України внесла апеляційну скаргу на вирок суду щодо Юрія Крисіна —учасника збройного нападу під час Євромайдану на журналіста В’ячеслава Веремія, унаслідок якого він помер.

В ГПУ заявили, що це покарання “не відповідає загальним засадам призначення покарання, принципам законності, справедливості, обґрунтованості та індивідуалізації покарання та не є достатнім та необхідним для виправлення особи та попередження нових злочинів”.

Тому ГПУ внесла скаргу щодо рішення Шевченківського суду з підстав “невідповідності висновків суду першої інстанції фактичним обставинам кримінального провадження та невідповідності призначеного покарання тяжкості кримінального правопорушення та особі обвинуваченого внаслідок м’якості”.

Крисін є фігурантом справи про вбивство журналіста В’ячеслава Веремія, яке сталось у період Євромайдану, в ніч на 19 лютого 2014 року поруч із Софійською площею в Києві.

Нагадаємо, що у 2014 році до арештованого у справі Веремія Крисіна приставили державну охорону через нібито загрозу його життю, а запобіжний захід змінили на домашній арешт.

Водночас Крисін визнає свою провину в побитті Веремія. Менше з тим, за цей час він став фігурантом інших справ, зокрема, справи про напад на автозаправну станцію “Народна АЗС” у Києві в районі аеропорту “Жуляни” 5 травня 2016 року.

7 лютого Печерський суд не продовжив цілодобовий домашній арешт Юрієві Крисіну, відхиливши клопотання ГПУ.

У квітні Крисіну дозволили зняти електронний браслет.

Схожі новини