Передплата 2024 «Добра кухня»

Українського політв'язня Кольченка з лікарні повернули в російську колонію

  • 26.02.2018, 17:58
  • 766

Українського політв'язня Олександра Кольченка, незаконно засудженого в Росії, повернули з лікарні в колонію міста Копейськ.

Про це повідомив журналіст Антон Наумлюк, передає Укрінформ.

"Олександра Кольченка доставили назад в Копейську колонію з Челябінська, де він провів у лікарні близько десяти днів. Тут його обстежили, поставили діагноз аритмія", - написав Наумлюк на своїй сторінці у Facebook.

Він також повідомив, що "швидше за все, медобстеження стало реакцією на вимогу генконсульства України надати Кольченку медичну допомогу після повідомлень про погіршення його здоров'я".

Як повідомлялося, у серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону (РФ) засудив громадянина України Олександра Кольченка до 10 років позбавлення волі за сфабрикованим обвинуваченням у підготовці терактів в Криму. Разом з ним було засуджено режисера Олега Сенцова - до 20 років ув'язнення.

Раніше мати Кольченка повідомила в ЗМІ про погіршення стану здоров'я її сина, який відбуває покарання у виправній колонії м.Копейська Челябінської області. За словами Лариси Кольченко, останнім часом її син сильно схуд, і його навіть довелося госпіталізувати з діагнозом “дефіцит ваги”.

Схожі новини