Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У російському Петербурзі затримали активіста з прапором України

  • 25.02.2018, 20:00
  • 950

У Санкт-Петербурзі на акції пам'яті Бориса Нємцова затримали активіста руху "Солідарність" Володимира Шипіцина, який тримав у руках прапор України.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на телеканал "Дождь". Причину затримання поліцейські не назвали.

Марш пам'яті Нємцова в Петербурзі узгоджений міською владою. Разом з тим, у Twitter з'явилося фото нечисленної акції пам'яті Нємцова, яка проводилася в неділю вдень на Майдані Незалежності в Києві.

Нагадаємо, що у Москві на марш пам'яті Нємцова поліція заборонила проносити плакати “Я против аннексии Крыма”. Повідомлялося про затримання молодої людини з плакатом “Борись!”. За даними правозахисного порталу “ОВД-Инфо”, правоохоронці затримали секретаря московського оргкомітету “Русского марша” Володимира Ратнікова і його помічника.

За інформацією волонтерів проекту “Белый счетчик”, в акції взяли участь понад 7 тисяч осіб. У ході брали участь кандидати в президенти Росії Ксенія Собчак і Григорій Явлінський, лідер ПАРНАС Михайло Касьянов, засновник Фонду боротьби з корупцією Олексій Навальний, а також активісти багатьох опозиційних політичних рухів.

Борис Нємцов був убитий 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту в Москві. Замовника вбивства досі не знайшли. Вбивство Нємцова викликало обурення в усьому світі і привернуло увагу міжнародної громадськості до складного становища російських опозиціонерів. Після смерті політика стало відомо, що він працював над доповіддю про те, що на сході України на стороні терористів воюють російські війська.