Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

КНДР назвала нові санкції з боку США "актом війни"

  • 25.02.2018, 18:28
  • 738

Північна Корея засудила нові обмежувальні заходи США проти Пхеньяна як "акт війни".

Про це йдеться у заяві міністерства закордонних справ КНДР, поширеній північнокорейською інформагенцією KCNA у неділю, 25 лютого, повідомляє DW.

"Як ми неодноразово говорили раніше, ми розцінюємо будь-які обмеження щодо нас як акт війни", - зазначається в заяві.

На думку офіційного Пхеньяна, США запровадженням нових санкцій проти КНДР дестабілізують ситуацію на Корейському півострові перед завершенням Олімпійських Ігор. "Дві Кореї співпрацювали разом, і Олімпіада пройшла успішно. Але США принесли загрозу війни на Корейський півострів зі своїми широкомасштабними новими санкціями проти КНДР - перед церемонією закриття Олімпіади", - наголошується в заяві.

Раніше цього тижня адміністрація президента США оголосила про рішення запровадити додаткові санкції проти Пхеньяна. Президент США Дональд Трамп заявив, що санкції, наразі запроваджені проти КНДР, є найпотужнішими обмежувальними заходами, які Вашингтон будь-коли застосовував проти іноземної держави. Трамп також заявив, що готовий до "жорстких" дій, якщо санкції не підштовхнуть КНДР до припинення розробки ядерної зброї і балістичних ракет. "Якщо це не дасть результатів, то перейдемо до фази номер два. І це може бути жорстко", - додав президент США.

Схожі новини