Передплата 2024 ВЗ

На Львівщині понад 60 учасників АТО-переселенців потребують житла

  • 24.02.2018, 18:08
  • 1 277

Сьогодні, 24 лютого, голова Львівської облдержадміністрації зустрівся з учасниками антитерористичної операції з числа внутрішньо переміщених осіб.

Участь у нараді взяли заступник Міністра соціальної політики України Наталія Федорович та член Робочої групи при Комітеті Верховної Ради України у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю Микола Греков, повідомляє прес-служба ЛОДА.

У межах наради Микола Греков повідомив усіх присутніх, що уже цього року у Львівській області учасники АТО з числа внутрішньо переміщених осіб зможуть отримати житло.

“Зараз ми знаємо, що у Львівській області є понад 60 осіб, які потребують у придбанні житла. Я думаю, що у цьому році більша частина людей у Львівській області зможуть його отримати”, - зазначив Микола Греков.

Зазначимо, що таких осіб на території Львівщини налічується 64.

“Львівська область готова у якомога коротші терміни, після погодження відповідних нормативних документів, забезпечити усе від нас залежне для того, щоб закупити житло для учасників АТО з числа внутрішньо переміщених осіб»” - зазначив Олег Синютка.

У свою чергу Наталія Федорович повідомила присутніх про те, що у 2018 році утримуються дві нові бюджетні Програми, які стосуються житла, виділення компенсації для придбання житла. На ці Програми передбачили фінансовий ресурс у розмірі 25 мільйонів гривень, які скерують на надання житла для учасників АТО з числа внутрішньо переміщених осіб.

Нагадаємо, що у цьому році Львівська обласна державна адміністрація прийняла в обласному бюджеті Програму щодо надання допомоги учасникам АТО з числа внутрішньо переміщених осіб.

Відтак, передбачена грошова допомога у розмірі 8 тисяч гривень на кожну таку сім’ю.

Схожі новини