Передплата 2024 «Добрий господар»

Колишній Партнер Манафорта визнав себе винним у змові й брехні

  • 24.02.2018, 11:35
  • 735

Колишній радник виборчого штабу президента США Дональда Трампа і діловий партнер Пола Манафорта Рік Гейтс визнав себе винним у наданні неправдивих свідчень і змові проти США

Про це повідомляє Еспресо.

Гейтс проходить як підозрюваний у справі про ймовірне втручання Росії у вибори президента США в 2016 році, яка розслідується офісом спеціального прокурора Роберта Мюллера.

В рамках цієї справи Гейтсу загрожує до шести років в'язниці. Однак прокурори заявили, що після визнання провини Гейтс може виграти скорочення терміну покарання в залежності від ступеня його співпраці з спецпрокурором.

В іншій справі, де Гейтса звинувачують у відмиванні грошей і банківському шахрайстві, йому загрожує позбавлення волі на десятиліття.

Водночас колишній очільник передвиборчого штабу Трампа Пол Манафорт продовжує наполягати на своїй невинуватості за всіма звинуваченнями, передає AP.

Манафорт в своїй заяві говорить, що "сподівався і очікував", що у Гейтса вистачить "сили" продовжувати судову тяганину. За його словами, Гейтс вирішив визнати себе винним з "причин, які ще не були озвучені".

Нагадаємо, що спецпрокурор США Роберт Мюллер пред'явив нові звинувачення екс-главі передвиборчого штабу Дональда Трампа Полу Манафорту і його помічнику Річарду Гейтсу у відмиванні грошей. За версією слідства, Манафорт за підтримки Гейтса "відмив" понад 30 млн доларів. Останній, в свою чергу, використовуючи офшорні рахунки, заробив понад 3 млн доларів.

Схожі новини