Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

“Росія не піде з Донбасу швидко і легко ”, - генерал США оцінив шанси закінчити війну в короткостроковій перспективі

  • 24.02.2018, 09:45
  • 862

Американський генерал Бен Ходжес, який планував військові операції в Іраку та Афганістані, оцінив перспективи закінчити війну на Донбасі у короткостроковій перспективі.

Про це він розповів в інтерв’ю nv.ua.

"Я думаю, що у підсумку рішення повинне бути не воєнним, а політичним, але при цьому дипломатичні зусилля зазвичай займають довгий час. Росія занадто багато інвестувала в цю війну і тому не піде з території Донбасу швидко і легко. Вважаю, що це буде довгий процес", - заявив він.

Ходжес також зазначив, що не бачить прямого зв'язку між президентськими виборами у Росії, які повинні відбутися навесні 2018 року, і припиненням війни на Донбасі.

Нагадаємо, 17 лютого 2018 року в інтерв'ю DW Бен Ходжес заявив, що надання Україні переносних протитанкових ракетних комплексів Javelin посилить позиції Києва на переговорах із врегулювання конфлікту на Донбасі.

За його словами, Вашингтон зацікавлений у тому, щоб припинити насильство на Донбасі, "але не так, щоб зберегти за Росією її досягнення на цій території".

Що стосується можливої ​​миротворчої місії ООН у регіоні, Ходжес наголосив, що "ключ - у тому, щоб контингент був надійним, тому ми повинні підібрати країни, професійні, спроможні, сильні, які не можна відсунути вбік". Ходжес вважає, що мова може йти про країни, які не входять до НАТО, наприклад Швецію чи Фінляндію.

Генерал зазначив, що мандат місії повинен чітко описувати правила переходу до бойових дій, ієрархію командування і завдання.

Схожі новини