Передплата 2024 «Добра кухня»

Весна почнеться з морозів: синоптик попередила про значне похолодання і снігопади

  • 23.02.2018, 20:55
  • 1 213

Цими вихідними та наступного тижня на території України очікується значне похолодання.

Про це написала синоптик Наталка Діденко, передає Еспресо.TV.

Вона пояснила, що в Україну переміщується холодна повітряна маса арктичного походження, тож до країни прийде значне похолодання.

Зокрема, друга половина тижня відзначиться нічною температурою повітря -10 -15 градусів, а на заході, півночі, на північному сході, місцями у центральній частині ймовірно до -16-20 градусів.

Тим часом вдень буде трохи тепліше, в межах -6 -11 градусів, а на півночі Лівобережжя - Чернігівщина, Сумщина, Харківщина - до -12 -14 градусів. 23 лютого опади в країні будуть незначними, сніг пройде у західних регіонах.

А от вже 24 лютого сніг охопить значну частину українських областей, а у західних та північних областях очікується ще й посилення вітру. У неділю сніг має припинитися, однак в країні стане ще холодніше.

"З початку наступного тижня мороз в Україні посилиться ще на кілька градусів. І вже вночі -20 градусів не буде дивиною. Тобто синоптична тенденція наступного тижня – сильний мороз. У нічні години не лише -20, а й нижче -20 градусів", - зауважила Діденко.

26 лютого опадів не передбачається, а от у вівторок-середу знову почнуться снігопади. Мороз почне слабшати лише з 3 березня.

"У Києві кінець лютого та початок березня очікуються холодними. У столиці температура повітря поступово опускатиметься вночі від -10-14 до -16-20 градусів. А в денні години від -4-7 до -8-12 градусів. Сніг у Києві ймовірний у суботу та 27-28 лютого", - підсумувала Діденко.

Схожі новини