Передплата 2024 «Добре здоров’я»

США оголосили про введення найбільшого в історії пакету санкції проти КНДР

  • 23.02.2018, 19:55
  • 865

Президент США Дональд Трамп запровадить “найбільший в історії” пакет санкцій, спрямованих проти Північної Кореї через її ядерну програму, повідомили в адміністрації американського президента.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Повідомляється, що санкції має оголосити пізніше 23 лютого особисто президент Дональд Трамп, і вони стосуватимуться понад 50 “суден, судноплавних компаній та торговельних компаній, які допомагають Північній Кореї ухилятися від санкцій”.

У тексті промови, яку має виголосити президент, йдеться, що Міністерство фінансів США планує вдатися до заходів, спрямованих на подальше скорочення джерел і ресурсів, які Пхеньян використовує для підтримки своєї ядерної програми і військових.

У 2017 році КНДР здійснила шість ядерних випробувань, а також випробувала декілька міжконтинентальних балістичних ракет, що викликало критику з боку світової спільноти. У зв’язку з цим Рада безпеки ООН кілька разів розширювала санкції проти Північної Кореї, зокрема, 22 грудня 2017 року організація одностайно схвалила запропоновані США нові санкції проти Північної Кореї. Санкції обмежать для КНДР імпорт нафти, повернуть всіх її робітників з-за кордону протягом року і можуть суттєво обмежити судноплавство.

Схожі новини