Передплата 2024 «Добрий господар»

Незаконно затриманому українцю Грибу не дають життєво необхідні ліки в російському СІЗО

  • 23.02.2018, 15:38
  • 727

Викраденому в Білорусі українцю Павлу Грибу, якого незаконно утримують в російському слідчому ізоляторі в Краснодарі, не дають приймати життєво необхідних ліків.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав батько Павла Ігор Гриб.

Він зауважив, що 22 лютого до Павла вперше за 3 місяці допустили українських консулів. Він нагадав, що до цього вони зустрічалися 20 листопада, втім розмова тривала всього 7 хвилин, адже тоді її перервали працівники СІЗО, бо спілкування було українською мовою.

Цього разу відвідини тривали півтори години і розмова відбувалась українською, але це єдина з позитивних новин.

"Консули кажуть, що Павло дуже блідий, продовжує скаржитись на поганий стан здоров'я, сильний біль в шлунку, загальну слабкість, втрату ваги (я вже не розумію куди далі можливо худнути). Начебто, на кошти Павла були придбані ліки, та йому їх не дають приймати, бо лікар СІЗО вважає це не доцільним", - наголосив Гриб.

Він пояснив, що його син все життя приймав комплекси підтримуючих медичних препаратів, бо це для нього життєво необхідно. Попри це, у СІЗО ці ліки йому давати відмовляються.

"З листопада 2017 року Павло не отримав жодного листа. Тримають в повному інформаційному вакуумі. Дуже просив консулів передати привіт борцям за волю і незалежність України, співчуття рідним Небесної сотні та сподівається на підтримку України в питанні визволення українських бранців", - підсумував Гриб.

Схожі новини