Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Смертельне навчання: прикордонник на Львівщині загинув внаслідок обстрілу бліндажу

  • 23.02.2018, 14:38
  • 1 079

Щоб максимально наблизити військові навчання до бойових умов, керівник військових навчань дав вказівку розмістити бліндаж із солдатами на лінії вогню.

Про це сьогодні під час брифінгу розповів військовий прокурор Львівського гарнізону Владислав Савинець, повідомляє Громадське радіо. Сам командир теж перебував у бліндажі разом із шістьма підлеглими. “Під час проведення навчальних стрільб із РПГ комендатурою швидкого реагування “Шквал”, від розриву бойового снаряду загинув боєць. Керівник стрільб, прикордонник військової державної служби, щоб максимально наблизити до бойових умов самі навчальні стрільби, допустив знаходження особового складу у кількості шести осіб у бліндажі, якій знаходився на лінії вогню разом з ціллю”, — сказав Владислав Савинець. Військові мали завдання, із РПГ 7 влучити у ціль – макет БТР. Поряд із нею й знаходився бліндаж, в який влучив снаряд.

“На лінії вогню особового складу не повинно бути, це є грубе порушення всіх технік безпеки і правил проведення навчальних стрільб. Затриманий пояснює, що це була його власна ініціатива”, — додав військовий прокурор Львівського гарнізону.

Керівник стрільб має звання полковника, він неодноразово бував у зоні бойових дій. Має державні і відомчі нагороди. Йому вже оголосили підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого частиною четвертою статті 426, з приміткою 1 – це перевищення військовою особою своїх службових повноважень в особливий період. Йому загрожує від 7 до 10 років позбавлення волі. Чоловіка вже затримали.

Нагадаємо, як писав ВЗ, вчора під час планових навчань на військовому полігоні у Великих Мостах, що у Сокальському районі Львівської області загинув прикордонник. Бійцеві було 36 років, він мав звання прапорщика. Чоловік помер від розриву снаряду від РПГ 7, який влучив йому у голову. Більше ніхто не постраждав.

Схожі новини