Передплата 2024 ВЗ

Скандал на парафії. Священик знімав стрес, фільмуючи оголених жінок

  • 23.02.2018, 12:28
  • 1 736

Тепер любителю "полунички" загрожує до п’яти років тюрми

Колишній вікарій парафії у Вєлянчі Замойського повіту Лукаш П. потай фільмував жінок і дівчат, які переодягалися у призначених для цього кімнатах великих торгових центрів. Панотець пояснює, що таким чином він давав собі раду зі… стресом. Про це повідомляє Wprost.

Про дивне «хобі» священика стало відомо улітку 2017 року, коли він мав відпустку у Хорватії. Там він також записував на відео оголену дівчину у переодягальні. «Оператора» схопили на гарячому. Відтак про справу повідомили поліції, яка вчинила обшук у помешканні священика. Тоді знайшли ноутбук і мобільний телефон, а у них – відео, яке панотець, ховаючись, знімав у переодягальнях та кімнатах для примірок. Вікарій фільмував також неповнолітніх дівчаток у туалетах.

Експерти з’ясували, що більшість зафіскованих священиком на комеру осіб є неповнолітніми, - повідомив Бартош Вуйцік, прес-секретар прокуратури округу Замойсть, яка розслідує вчинки служителя культу. У квартирі вікарія в пресвітерії також знайдено кілька мініатюрних камер.

Лукашу П. пред’явлено звинувачення у порнографії за участю неповнолітніх осіб. Йому загрожує до п'яти років позбавлення волі. Справа триває, - уточнив речник проекратури Замосця. - Тепер шукатимемо осіб, зафіксованих на відео. Бо можемо переслідувати злочинця, який фотографує або знімає на відео оголених осіб без їхньої згоди, з використанням обману, тільки на прохання потерпілих сторін. Прес-секретар додав, що вікарій визнав себе виним. Неофіційно пояснено, що священик скаржиться на напружену роботу, і таким збоченським чином давав собі раду зі стресом.

Єпископ Замойсця-Любачева теж у курсі справи. Хтивого вікарія усунули від душпастирської праці, катехітичної діяльності та контактів з дітьми і молоддю. Провели попереднє канонічне розслідування щодо його справи, обмежили його священиче служіння і позбавили права вдянати сутану, - сказав о. Міхал Мацьолк, представник єпархії. Тепер Лукаш П. виїхав з парафії у Вєлянчі, його переведено на парафію у Тишовці.

Схожі новини